Malawi

. Als ik een leuk gesprek met iemand heb, geef ik regelmatig sigaretten en drank weg. Op het moment dat er letterlijk om gevraagd wordt, gaan mijn nekharen overeind staan en voel ik weerstand. Ik wil niet verplicht worden om te geven en zo voelt het hier. Deze reactie komt ongetwijfeld voort uit mijn eigen opvoeding; “Kinderen die vragen, worden overgeslagen”. Ik blijf een Nederlander met allerlei sociale regeltjes. Tegelijkertijd kan ik mezelf best voorstellen dat deze mensen willen wat al die blanken toeristen hebben. Ze zien het uitbundige leven van de toeristen tenslotte dagelijks.


                                          Feesten in Nkatabay                                          Mancala spel

                                          "Ik ben fantastisch"


                                       
                                          Een Nederlandse kolonie op de camping

                                                           Zo wordt de douche verwarmd
                            De dames sjouwen wat af